Заарештували патрульного, який стріляв у «Subaru Forester» і поранив пасажира

Фото: dbr.gov.ua

Взято під варту патрульного, який відкрив стрілянину під час переслідування і поранив людину.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«За клопотанням прокуратури Харківської області районний суд м. Полтави обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави одному із командирів рот Управління патрульної поліції в Харківській області, який підозрюється у перевищенні службових повноважень ( ч. 3 ст. 365 КК України )», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вночі 13 лютого патрульний застосував вогнепальну зброю під час переслідування автомобіля «Subaru Forester», внаслідок чого було поранено пасажира. Потерпілий отримав два вогнепальні поранення і у важкому стані перебуває у лікарні.

Сьогодні, 14 лютого, працівнику патрульної поліції було повідомлено про підозру за фактом перевищення службових повноважень ( ч. 3 ст. 365 КК України ).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Також нагадаємо, що наразі перевіряється факт наїзду переслідуваного автомобіля «Subaru Forester» на вказаного працівника патрульної поліції.  На даний час за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Як повідомляв Харків Times вночі 13 лютого в харківську лікарню № 25 доставили людину з вогнепальними пораненнями. Постраждалого прооперували, медики його стан оцінюють як важкий. За інформацією з соцмереж, чоловіка підстрелили співробітники патрульної поліції в полі біля села Хролі Харківського району. Інспектори намагалися зупинити п’яного водія. Але водій не виконав їх вимогу і порушував правила руху, створюючи аварійні ситуації.

Співробітника поліції, який влаштував стрілянину по авто затримали. Слідчі ГБР в місті Полтаві відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).

Пасажир, який перебував на задньому сидінні, отримав два проникаючі поранення в спину та поперек з розривом правої легені.

У Патрульній поліції Харківської області прокоментували випадок із застосуванням патрульним вогнепальної зброї.

Водій обстріляного вночі поліцейськими автомобіля стверджує, що він був тверезий і не наїжджав на поліцейських.